DÜNYA YEMEKLERİ - MEZELER - HALEP MUTFAĞI - MUTABBAL TARİFİ - KOLAY TARİF - TAHİNLİ PATLICAN SALATASI , MEZESİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI
Malzemeler:
3 adet patlıcan
yarım su bardağı tahin
2 çorba kaşığı yoğurt
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.
Kesme tahtası üzerinde bıçakla ince ince kıyın ve çatalla ezin.
Kıyılmış patlıcanları bir kaseye alın ve tahin, yoğurt ve tuz ekleyip karıştırın.
Servis tabağına yayıp düzeltin ve servis etmeden önce üzerine zeytinyağı gezdirin.
(not: dilerseniz kıyılmış patlıcanlarla diğer malzemeleri karıştırırken 2-3 diş rendelenmiş sarımsak ekleyebilirsiniz. Servis ederken de kırmızı biber, sumak serpebilirsiniz)
No comments:
Post a Comment