RAKI MEZELERİ - HİBEŞ - TAHİNLİ MEZELER - KOLAY RAKI MEZELERİ - SAĞLIKLI MEZELER
Bugün sizlere Antalya yöresine özgü olan tahin, limon, sarmısak ve kimyon ile basitçe yapılan; besleyici, bir o kadar da lezzetli, özellikle rakının yareni yöresel bir meze olan Hibeş tarifi verelim istedim.
Malzemeler
1 - 1,5 Su Bardağı Tahin
2 Limonun Suyu
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tatlı Toz Biber
1,5 Tatlı Kaşığı Kimyon
Yarım Kahve fincanı sızma zeytinyağı
3-4 Diş Sarmısak
Tuz
2 Adet Kornişon Turşu veya Salatalık Turşusu
Siyah Zeytin
Bir Tutam Maydanoz
Yapılışı
Bir kesme tahtasının üzerinde satır veye bıçak yardımı ile incecik kıyılmış sarmısaklar ve tuz eklenir.
No comments:
Post a Comment