************************
*2 adet patates
*5-6 dilim pancar turşusu
*1 - 1,5 su bardağı kadar süzme yoğurt - mayonez karışımı
*Birkaç diş sarımsak, tuz
*Süslemek için bir sap maydanoz veya dilediğiniz malzeme
**********************
*Patatesleri kabuğuyla birlikte haşlayın (kabuğunu soyup haşlamak pratik gelebilir ancak soyularak haşlandığında nişastasının çoğunu suya salar ve gevrekleşir, parçalanır; bütün kalmasını istiyorsanız soymadan haşlayın)
*Patatesler haşlandığında küçük tavla zarı boyutunda doğrayıp bir karıştırma kasesine alın.
*Sarımsakları tuzla dövüp mayonez-süzme yoğurt karışımına katın ve karıştırın.
*Bu karışımı doğradıklarınızın üstüne döküp çok nazikçe ve fazla harmanlamadan (sadece karışım sebzelerin hepsine değecek kadar) kaşıkla karıştırın.
*Yine yavaşça servis tabağına boşaltıp yaydırın ve üzerini süsleyerek servis edin.
No comments:
Post a Comment