RAKI MEZELERİ - KIYMASIZ KÖFTE TARİFİ - DATÇA BADEM KÖFTESİ TARİFİ - BADEM KÖFTESİ NASIL YAPILIR
Malzemeler:
2 Avuç Taze Badem
3 Dilim Bayat Ekmek
2 Domates
2 Kuru Soğan
3 Dal Taze Soğan
Yarım Demet Maydanoz
2 Diş Sarmısak
1 Kaşık Doğal Ev Salçası
1 Kaşık Un
1 Yumurta
Yarım Su Bardağı Galeta Unu
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yapılışı:
Bayat ekmekleri su ile ufalayın. Bademleri dövdükten sonra ıslayıp, yumuşatın. Domatesleri kuşbaşı doğrayıp, suyunu ayırın. Soğanı rendeleyin. Maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın. Sarmısağı ezin ve hepsini eliniz ile karıştırın.
No comments:
Post a Comment