Thursday, November 21, 2013

YOĞURTLU PATLICAN MEZESİ



 yo urtlu patlican mezesi 1


Bu mezeyi hemen herkes bilir ama her tarifte olduğu gibi herkes kendince küçük nüanslar yaratır. Örneğin ceviz ekler içine ve bambaşka bir lezzet dokunuşu olur bu. Ulus'çuğumun kulakları çınlasın, bayılır közlenmiş patlıcanın bu haline. Biz salatasını da çok severiz. Hatta tarifini Temmuz 2010'da vermiştim burada. Değişik dokunuşlarınız varsa yazın bana.. Afiyet olsun..
 

                                                                        Malzemeler:


************


*1 adet közlenmiş bostan patlıcanı (topan patlıcan)


*Arzu ettiğiniz yoğunlukta sarmısaklı yoğurt (kese yoğurduyla karıştırarak kullanabilirsiniz)  


*İri dövülmüş ceviz


*Tuz 






Üzerini süslemek için:


-------------------------


*Maydanoz, kırmızı pul biber, zeytinyağı, zeytin






Yapılışı:


***********


*Patlıcanı közleyin. (Fırında/ kömür ateşinde veya ocak üstünde közlemenin yanında artık yeni bir alternatifimiz var: Bütün züccaciyecilerde, Japon pazarlarında ve semt pazarlarında bulabileceğiniz 'közmatik' denen bir alet çıktı. Edinmediyseniz tavsiye ederim, çok pratik ve temiz bir çözüm.) 


*Közlediğiniz ve kabuğunu soyduğunuz patlıcanı bıçakla küçük küçük dilimleyin, ezmeyin. 


*Sarmısaklı yoğurdu, tuzu ve dövülmüş cevizi ekleyin, karıştırın. 


*Kayık tabağa alın ve üzerini maydanoz, pul biber ve zeytinyağıyla hatta isterseniz zeytin taneleriyle süsleyip servis edin.










No comments:

Post a Comment