Friday, August 9, 2013

RAKI MEZELERİ - HİBEŞ - HİBEŞ TARİFİ - TAHİNLİ MEZELER




RAKI MEZELERİ - HİBEŞ - TAHİNLİ MEZELER - KOLAY RAKI MEZELERİ - SAĞLIKLI MEZELER

Bugün sizlere Antalya yöresine özgü olan tahin, limon, sarmısak ve kimyon ile basitçe yapılan; besleyici, bir o kadar da lezzetli, özellikle rakının yareni yöresel bir meze olan Hibeş tarifi verelim istedim.

Malzemeler

raki mezeleri hibes hibes tarifi tahinli mezeler 11 - 1,5 Su Bardağı Tahin

2 Limonun Suyu

1 Çay Kaşığı Pul Biber

1 Çay Kaşığı Tatlı Toz Biber

1,5 Tatlı Kaşığı Kimyon

Yarım Kahve fincanı sızma zeytinyağı

3-4 Diş Sarmısak

Tuz

2 Adet Kornişon Turşu veya Salatalık Turşusu

Siyah Zeytin

Bir Tutam Maydanoz

Yapılışı


raki mezeleri hibes hibes tarifi tahinli mezeler 2
Derin bir kaseye kimyon, kırmızı pul biber, toz biber ve tahin koyulur. Önce limon suyu yavaş yavaş ve karıştırılarak eklenir.  Ardınan zeytinyağı ilave edilir. Kıvam hardal koyuluğunda olmalıdır. Eğer çok daha koyu olursa biraz ılık su ile açabilirsiniz...

Bir kesme tahtasının üzerinde satır veye bıçak yardımı ile incecik kıyılmış sarmısaklar ve tuz eklenir.


raki mezeleri hibes hibes tarifi tahinli mezeler 3
Servis esnasında kayık bir tabağa alınıp üstüne; çekirdekleri alınmış ve ortadan ikiye kesilmiş siyah zeytin, yuvarlak dilimler halinde kesilmiş salatalık turşusu ve ince ince kıyılmış maydanoz ile sunulur.

No comments:

Post a Comment