Saturday, August 10, 2013

RAKI MEZELERİ - PAŞA MEZESİ


PAŞA MEZE TARİFİ

Bugün de sizlere rakı sofrası mezelerinden Paşa Meze yapılışını vermek istiyorum. Rakının güzel yoldaşlarından olup; hiç mutfağa girmemiş bir erkeğin bile zorlanmadan yapabileceği kolaylıktadır...

Malzemeler:

50 gr Erzincan tulum Peyniri

100 gr Tam yağlı Beyaz Peynir

1,5 Su bardağı Süzme Yoğurt

1/2 Bardak Kaliteli bir zeytinyağı

1 Kaşık Ev yapımı biber Salçası

4 Sap Dereotu ya da Maydanoz

4-5 adet yeşil zeytin ya da ince kornişon turşu




Süzme yoğurdu derin bir kaba alıp, peynirleri eliniz


raki mezeleri pasa mezesi 1
ile ufalayarak ekleyip karıştırın. Önce zeytinyağını, daha sonra da, karıştırmaya devam ederek salçayı iyice yedirerek ekleyin. Bir kaç adet yeşil zeytin dilimi ya da ince kornişon turşu ile üzerini süsleyebilirsiniz. Ayrıca servis etmeden evvel maydanoz ya da dereotu ile renklendirebilirsiniz.


No comments:

Post a Comment