Sunday, December 8, 2013

DÜNYA MUTFAĞINDAN MEZELER - HALEP MUTFAĞI - MUTABBAL TARİFİ - TAHİNLİ PATLICAN SALATASI - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI


DÜNYA YEMEKLERİ  - MEZELER - HALEP MUTFAĞI - MUTABBAL TARİFİ - KOLAY TARİF - TAHİNLİ PATLICAN SALATASI , MEZESİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI


dunya mutfa indan mezeler halep mutfa i mutabbal tarifi tahinli patlican salatasi nasil yapilir yapilisi 1
Bugün sizlere Halep mutfağından güzel ve kolay bir meze tarifi vermek istiyorum.  Mutabbal ya da tahinli patlıcan salatası denir, ister meze olarak, isterseniz de salata olarak tüketebilirsiniz...

Malzemeler:

3 adet patlıcan

yarım su bardağı tahin

2 çorba kaşığı yoğurt

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

tuz

Yapılışı:

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.

Kesme tahtası üzerinde bıçakla ince ince kıyın ve çatalla ezin.

Kıyılmış patlıcanları bir kaseye alın ve tahin, yoğurt ve tuz ekleyip karıştırın.

Servis tabağına yayıp düzeltin ve servis etmeden önce üzerine zeytinyağı gezdirin.

(not: dilerseniz kıyılmış patlıcanlarla diğer malzemeleri karıştırırken 2-3 diş rendelenmiş sarımsak  ekleyebilirsiniz.  Servis ederken de kırmızı biber, sumak serpebilirsiniz)


No comments:

Post a Comment