Monday, December 23, 2013

Ye# 26 Aperatifler ve Mezeler


ye 26 aperatifler ve mezeler 1

Samsun'daki temsilcilerimizden Serpil, blog dunyasina hizli bir giris yapip etkinlik sahibesi oldu, onu yalniz birakmak olmaz :)

Cok sevilen ve bloglarda da cok fazla yer verilen patlican salatasinin ramazan versiyonu ile karsinizda Lama. Bastan "Ramazan versiyonu" oldugunu belirteyim de sonradan neden sarmisak yok bunun icinde! demeyesiniz. Keisnlikle enfes tat katiyor ama iftardan sonra camiye gidecekler mis koku! ile rahatsiz etmesin cemaati degil mi ;)

Domates soslu Patlican Salatasi

Patlican(lar)i soyup aluminyum folyoya sariyoruz, ocagin ustunde koku ,duman, kir olmadan kozluyoruz. Nedense kozlenmis patlicani soymak cok zor geliyor o yuzden bu sefer kabuklari onceden soydum :)

Bicak ile patlicani minik minik parcalayip ya da Bay Lama'nin favorsi mutfak gerecei patates ezicisi ile, patlicanlari ezebilirsiniz! limon,nar eksisi, tuz ile karistiriyoruz. Kaseye koyup servis tabagina aliyor, yagda alazladigimiz domates sosu ile servis yapiyoruz.

No comments:

Post a Comment