Monday, October 7, 2013

Ho-bak-sun 호박선(Kabak mezesi)




HO- BAK- SUN



호박선



(kabak mezesi)








ho bak sun kabak mezesi 1



malzemeler



kabak 1 tane


dana et 30 gr


havuç 40 gr


mantar 1 tane


yumurta 1 tane






et ve mantar için sos






soya sosu 1 yemek kaşık


susam yağ 1 çay kaşık


şeker.sarımsak.yeşil soğan ve karabiber - çok az














ho bak sun kabak mezesi 2










malzemelerini yıkanıp hazırlayın.










ho bak sun kabak mezesi 3










su 1 dardağı tencereye döküp


etin yağlı bölümünü atarak 


et suyunu hazırlayın.










ho bak sun kabak mezesi 4






ho bak sun kabak mezesi 5






ho bak sun kabak mezesi 6










kabağı ortadan 2 ye bölün ve dik değil bir az yan doğrayın. 


O-yi-sun gibi bunuda bıçakla 3 kere kesmek lazım ama sonuna kadar kesmeyin. 










ho bak sun kabak mezesi 7










kabağı tuzlu suda bekletin. 


yumuşak oluncaya dek...










ho bak sun kabak mezesi 8










et ve mantarı


ince ince doğrarak 


sosu ekleyip 5 dakkika bekletin. 






havuç ise ince doğrarak 


kaynayan suda 2 dakkika haşlayın. 






ondan sonra


et, mantar ve havuç 


bir kapta birleşin.


iç hazırlanmış oluyor.










ho bak sun kabak mezesi 9










tuzlu sudan çıkaran kabağı


suyunu iyice kurutun(bezi ya da havulu kağıtla)






kesmiş olan aralara 


iç malzemelerini doldurun.










ho bak sun kabak mezesi 10










önceden hazırlanan et suyunu içine


tuz ve soya sosu ekleyin. 


soya sosu az koyun ki rengi güzel olsun!










ho bak sun kabak mezesi 11










kabaklarını dikkatle dizin


ve orta ateşte kaynatın.










ho bak sun kabak mezesi 12










kaynarken kaşıkla 


ara sıra kabak üzerine suyunu dökün 


iç malzemelerde iyice pişin. 










ho bak sun kabak mezesi 13










ho bak sun kabak mezesi 14










ho bak sun kabak mezesi 15










ho bak sun kabak mezesi 16














afiyet olsun!











No comments:

Post a Comment