Tuesday, October 22, 2013

MENEVİŞLİ MEZE



menevisli meze 1
Görseline bakınca, mezeye neden "menevişli" dediğimi anlamışsınızdır :) Tamamen doğaçlama olan bu meze, kasıt olmaksızın ve kendiliğinden böyle oldu. İçine konan malzemelerden biri pancar turşusu olunca, aslında pespembe veya mosmor olması işten bile değildi. Ancak malzemeleri birbirine karıştırma işini abartmayıp dozunda bırakınca, ister istemez böyle harelendi ve "menevişli" oldu ve sofrada en çok yenen "top 10" listesine girmeyi başardı:)) Buyrun tarifine, afiyet olsun..


menevisli meze 2
Malzemeler:

************************

*2 adet patates

*5-6 dilim pancar turşusu

*1 - 1,5 su bardağı kadar süzme yoğurt - mayonez karışımı 

*Birkaç diş sarımsak, tuz 

*Süslemek için bir sap maydanoz veya dilediğiniz malzeme


menevisli meze 3
Yapılışı:

**********************

*Patatesleri kabuğuyla birlikte haşlayın (kabuğunu soyup haşlamak pratik gelebilir ancak soyularak haşlandığında nişastasının çoğunu suya salar ve gevrekleşir, parçalanır; bütün kalmasını istiyorsanız soymadan haşlayın)

*Patatesler haşlandığında küçük tavla zarı boyutunda doğrayıp bir karıştırma kasesine alın.


menevisli meze 4
*Üzerine yine aynı şekil ve büyüklükte doğradığınız pancar turşusunu ekleyin.

*Sarımsakları tuzla dövüp mayonez-süzme yoğurt karışımına katın ve karıştırın.

*Bu karışımı doğradıklarınızın üstüne döküp çok nazikçe ve fazla harmanlamadan (sadece karışım sebzelerin hepsine değecek kadar) kaşıkla karıştırın.

*Yine yavaşça servis tabağına boşaltıp yaydırın ve üzerini süsleyerek servis edin.


No comments:

Post a Comment